wtorek, 14 lipca 2015

Bardzo szybki obiad - Rewelacyjny




  • Gotujemy 2 woreczki kaszy gryczanej przez 10 minut
  • W tym czasie smażymy schabowe bez panierki - 5-6 sztuk - posolone i doprawione ziołami prowansalskimi. Czas smażenia po 2 minuty z każdej strony
  • W trakcie smażenia kotletów do garnuszka wlewamy 1,5 szklanki zimnej wody, do której wsypujemy zupę grzybową Amino lub inną. Gotujemy. Dodajemy śmietanę do sosów.
  • Ugotowaną kaszę przesypujemy do formy Gratin - doprawiamy prażoną cebulką i pietruszką
  • Na kaszy układamy usmażone kotlety i całość zalewamy sosem z zupy.
  • Posypujemy po wierzchu cebulką i pietruszką. Zapiekamy przez 10 minut 


Ugotowana kasza gryczana z cebulką i pietruszką
Usmażone schabowe na kaszy
Kotlety polane sosem grzybowym

2 komentarze: